Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Οίτυλο-Μνημόσυνο κτητόρων και προκατόχων.

Γιά ακόμη μία φορά βρέθηκα στο πανέμορφο και αγαπημένο μου Οίτυλο, προχθές Κυριακή 18/8/2020 και έψαλα στον κεντρικό ναό του της Παναγίας. 
Με πρωτοβουλία του λίαν αγαπητού και δραστήριου εφημερίου τουχωριού, Αρχιμανδρίτου πατρός Ευγενίου, τελέσθηκε μετά τον Ορθρο και την Θ.Λειτουργία, μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του ναού, των μεγάλων ευεργετών, του Αρχιερέως Προκοπίου που εγκαινίασε τον ναό και των ιερέων, που εφημέρευσαν στο Οίτυλο, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος πατέρας μου παπαΓιάννης Τζανάκος.
Κάθε φορά που ψάλλω στο Οίτυλο, νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση επειδή έψαλα τόσες φορές όντας μαθητής, με λειτουργό τον αείμνηστο πατέρα μου.
Τελέσθηκε μία λιτή απλή και προσευχητική λειτουργία. Μάλιστα προσήλθε ως επισκέπτης και ένας ευγενέστατος συνάδελφος εν τοις αναλογίοις, ο κ.Παναγιώτης Σιώτος που ψάλλει σε ιερό ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ψάλλαμε όμορφα μαζί.

Μετά την ακολουθία της Θ.Λειτουργίας και του μνημοσύνου, στον περίβολο του ναού  που έχει εκπληκτική θέα προς το λιμάνι της Τσίπας, μας προσφέρθηκαν τα ντόπια κόλυβα. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων αυτών που μνημονεύσαμε. 

Παραθέτω και ένα μικρό βιντεάκι με το απολυτίκιο του ναού και το "Μετά των Αγίων.." ως ενθύμιον. Χαιρετώ από Μάνη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες