Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Μουσική εν μέσω πανδημίας. Νέα σύνθεση Ιάσονα Τζανάκου.

 

Κοινοποιώ ένα βίντεο που κυκλοφορήθηκε μόλις χθές. Είναι από την ορχήστρα εγχόρδων Strings in Motion (Imagefilm), που εδρεύει στο Ινσμπουργκ Αυστρίας και η οποία κάθε καλοκαίρι, υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα κλασικής μουσικής σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και χωρών της Ευρώπης.

Μέσα στο μουσικό βίντεο, που γυρίστηκε στην Αυστρία, οι μουσικοί ερμηνεύουν διάφορες κλασικές συνθέσεις. Μεταξύ αυτών και μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη σύνθεση του υιού Ιάσονα, την οποία εμπνεύστηκε από τον ήχο του Πυρρίχιου, του γνωστού ποντιακού χορού. Μάλιστα σολίστ είναι ο ίδιος. Η σύνθεσή του στο βίντεο αρχίζει από το 09.04. Την προλογίζει επίσης ο ίδιος.

Την εν λόγω σύνθεση σχεδόν την ολοκλήρωσε εδώ στην Μάνη, κατά το όμορφο και χαλαρό καλοκαιρινό εικοσαήμερο που πέρασε μαζί μου. Κάναμε αρκετές συζητήσεις τόσο γιά τον ιδιαίτερο ήχο της ποντιακής λύρας, τον ρυθμό του Πυρρίχιου και γιά διάφορα άλλα μουσικά θέματα. Ευτυχώς δεν τον επηρέασε καθόλου αρνητικά, στην δόμηση της συγκεκριμένης σύνθεσής του, ένα (ας το χαρακτηρίσω) ιλαροτραγικό ευτράπελο που συνέβη εδώ στην Καρέα και βίωσαμε μαζί.

Η ιστοσελίδα της ορχήστρας είναι η εξής:

https://sim.uni-mozarteum.at/

Καλή ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες