Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακή ομιλία μου στον Σύλλογο Ψαλτών Θηβών.

 

Προχθές, Κυριακή 24/1/2021, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης του προέδρου των συναδέλφων Ψαλτών της Θήβας κ.Αντώνη Τσαρουχά, με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής του συλλόγου τους, κλήθηκα να χαιρετίσω την εορτή τους και να ομιλήσω για τον Πέτρο τον Πελοποννήσιο, τον μέγιστο μελοποιό.

Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση. Επέλεξα το θέμα "Τα μέλη του Πέτρου Λαμπαδαρίου, στην σημερινή ψαλτική πραγματικότητα". Προσπάθησα να αναπτύξω το θέμα μου, με απλό κατανοητό και γλαφυρό τρόπο, αποφεύγοντας στομφοειδές ύφος, η δασκαλίστικο τρόπο. Αλλωστε απευθυνόμουν σε συναδέλφους, εν ενεργεία ψάλτες και ήθελα πρακτικά να τους γνωστοποιήσω κάποιες απόψεις μου. Η όλη διαδικασία έγινε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας. Υπήρξε ενδιαφέρον από τους εκεί συναδέλφους, έγιναν στο τέλος ερωτήσεις και διάλογος, είπα και κάποια πράγματα γενικά που απασχολούν τους ψάλτες και κάποια για την Κων/πολη. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. 

Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από τους υπευθύνους  του Συλλόγου και αναρτήθηκε σχετικό βίντεο το οποίο κοινοποιώ κατωτέρω. Χαιρετώ όλους εν ειρήνη.

1 σχόλιο:

  1. Δάσκαλε, η προσφορά σου σήμερα είναι τεράστια. Ο Πέτρος έρχεται από πολύ παλιά και προσφέρει παρηγοριά και σταθερότητα σε μια ακόμη πανδημία. Κι εσύ, τον επανανακάλυψες. ΥΠΕΡΟΧΕΣ οι παραινέσεις σου στη συνέντευξη για το σημερινό, μαχόμενο πεδίο άσκησης της ψαλτικής τέχνης. Ο ΟΦΕΛΠ έχει παράξει μνημειώδη εργασία και έχουμε ακούσει από κει φοβερές μουσικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες