Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Περί παπαρολόγων και παπαρολογίας....ο λόγος.




Βρήκα στο διαδίκτυο το παρακάτω .....πόνημα με μερικά απ' τά......γνωρίσματα, της εν λόγω συνομοταξίας.
Το βρήκα ενδιαφέρον,ίσως χρήσιμο,σε πολλά πετυχημένο,αλλά σίγουρα.....ευχάριστο.



1.Παπαρολόγοι γενικής μορφής….

Οι καθ' έξιν εκφέροντες παπαριές, κατά το κοινώς λεγόμενον μαλακίες.Ευδοκιμούν ιδιαιτέρως στην Ελλάδα (ίσως το κλίμα...) και έχουν κατά κύριο λόγο τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Ανήκουν συνήθως στην συμπαθή επαγγελματική τάξη των δικηγόρων, ή των εκπαιδευτικών που νομίζουν πώς τα ξέρουν όλα ή των Δημοσιογράφων. Υπάρχουν και σε άλλες επαγγελματικές τάξεις, αλλά σε μικρότερα νούμερα.Εξ αυτών και εξ...ορισμού πάντως το 97,2% είναι παπαρολόγοι-πολιτικοί,μόνιμοι πρωταθλητές στο άθλημα αυτό.Βέβαια η ιδιότητα του παπαρολόγου προϋπάρχει αυτής του πολιτικού στα εν λόγω….υποκείμενα. Μία τελευταία θεωρία υποστηρίζει ότι η εντρύφηση στην παπαρολογία (ακαδημαϊκά ή άλλως) είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στην πολιτική. 
Για κάποιον άγνωστο μέχρι σήμερα λόγο, πιθανότατα συναφή προς την συνάθροιση διαφόρων ζώων σε συγκεκριμένες περιοχές για πολλαπλασιασμό ή αποδήμηση, συχνάζουν σε τηλεοπτικά studios περί την ογδόη εσπερινή και παπαρολογούν ασυστόλως στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδήσεων, τα οποία παρεμπίπταμπλυ, αποτελούν ναό του νεολληνικού πνεύματος και πολιτεύματος της ισχύσουσας σήμερα τηλεποπτευόμενης δημοκρατίας.
Οι παπαρολόγοι έχουν μεν φυσικούς αντιπάλους στο ζωϊκό βασίλειο, αλλά οι τελευταίοι είναι παντελώς ανίσχυροι μπροστά τους, αποδεικνύοντας την ορθότητα του ρητού «η ηλιθιότητα είναι ανίκητη». Τελευταίες μελέτες μάλιστα υποστηρίζουν ότι ως είδος παίζει στα ίσα τις κατσαρίδες για τον τίτλο του μοναδικού επιζώντος εμβίου όντος σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής.

2.Παπαρολόγοι του διαδικτύου….
Μερίδα αργόσχολων παπαρολόγων,που ασχολούνται μετά μανίας με διαδικτυακές συζητήσεις, με δικές τους σοφιστείες και ανοησίες και εκτόξευση κακιών.Είναι οι λεγόμενοι «μοντέρνοι καφενόβιοι», μιας και το στυλ,η ηλικία,η αγοραφοβία,αλλά περισσότερο ο φόβος τους μην φάνε καμιά φάπα αν πούν παπαριές,τούς εμποδίζει να συχνάζουν στα πραγματικά καφενεία.Συνήθως επιλέγουν forum που υπάρχει ευρύ αναγνωστικό κοινό ή ανήκει στα ενδιαφέροντά τους και μπαίνουν σε συζητήσεις απρόσκλητοι, κοινώς πετάγονται σαν πορδές, με σκοπό να εκφράσουν απόψεις περί παντός επιστητού και να κάνουν κριτική στους πάντες και τα πάντα, εκτός φυσικά από τον εαυτό τους. Σε αυτό συνηγορεί και η ασφάλεια του ίντερνετ, μιας και αν τολμούσαν αυτά να τα έλεγαν δια ζώσης, θα εκτίθονταν σε κίνδυνο. Συγγενεύουν στενά με τον όρο «τζάμπα μάγκες»…..
Ολοι οι ταλαιπωρούμενοι από κάποιον παπαρολόγο συνήθως βρίζουν με φράσεις:
«Πω πω ρε φίλε, έχει γεμίσει παπαρολόγους η σελίδα» ή «φάε παπάρες του παπάρα» ή «πάλι ο παπάρας γράφει…» ή <<την είπε πάλι ο παπάρας....>> και άλλα πολλά.
Ιδέες αυτοάμυνας….
Διαφέρουν και συμβαδίζουν ανάλογα με την περίσταση, την …εμβέλεια του παπαρολόγου και την υπομονή μας.Μία λύση είναι να τον πάρεις στην πλάκα με φράσεις «Είσαι ο πρώτος…», «Εγραψες πάλι…» «Θα μείνεις στην ιστορία…» Χρειάζεσαι όμως υπομονή,γιατί θα σε γεμίζει με τις παπαριές του όπου σε βρίσκει,αφού νομίζει ότι είσαι …..οπαδός του.Για τους μη έχοντες υπομονή,μία καλή ιδέα είναι το κράξιμο.Φυσικό ή διαδικτυακό.Αν φάει κράξιμο μπορεί να αντιδράσει λέγοντας ή γράφοντας βλακώδέστατες αναλύσεις ή εκτοξεύοντας ύβρεις,αλλά στην συνέχεια θα σε αποφεύγει, ή θα σταματήσει να μπλέκεται στα πόδια σου,ή ακόμα και να σε χαιρετάει.Ετσι έχεις κάπως γλυτώσει.Αλλη λύση είναι να τον αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι.Αυτό έχει επικρατήσει να κάνουν οι περισσότεροι,με αποτέλεσμα όμως σε όλα τα δημόσια πεδία να έχουν πλέον απομείνει σχεδόν μόνο αυτοί…..
Οπότε…. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες