Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δοξολογία σε πλ.β ήχο μέλος Γ.Βιολάκη,σε μία θαυμάσια παλαιά ερμηνεία.

Ο παλαιόθεν πολύ καλός μου φίλος κ.Γιάννης Παπαχρίστου, τυγχάνει φιλακόλουθος,φίλος της Βυζαντινής μουσικής και των ψαλτάδων,αλλά και ιδιαίτερα μερακλής και επιλεκτικός τόσο γιά τα επιλεγόμενα μέλη κάθε ακολουθίας,όσο και γιά τον τρόπο ερμηνείας των από όλους μας.Και δεν διστάζει να πεί στα ίσια αν κάτι ερμηνευτικά τού άρεσε ή κάτι τον δυσαρέστησε.
Η συλλογή του σε κασσέτες και τώρα σε c-d είναι πολύπλευρη ανεκτίμητη και εν πολλοίς ανεξερεύνητη. Κοινώς όλα τα ντουλάπια και τα πατάρια του σπιτιού του είναι...τίγκα.
Επίσης έχει ακούσει-καθ' ότι τάχει..τα χρονάκια του-σχεδόν τους πάντες,από εποχής Πρίγγου και δώθε.Από τα πολλά που έχει,κάθε τόσο βρίσκω καί διάφορα ποό και ενδιαφέροντα είναι και πρώτη φορά τα ακούω.Ενα από αυτά μου έστειλε τώρα τελευταία και αφού πήρα τις σχετικές...εγκρίσεις το μοιράζομαι μαζί σας.
Λοιπόν έχουμε και λέμε.Κυριακή του Θωμά 1992. Σε ένα αγρόκτημα κάπου στα Μεσόγεια,σε ιδιωτικό παρεκλήσιο φιλακόλουθου και φίλου της ψαλτικής,κλήθηκαν και έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης κ.Γεωρ.Χατζηχρόνογλου δεξιά και ο αείμνηστος μουσικοδιδάσκαλος Δημ.Σουρλατζής αριστερά. Αμφότεροι είναι επάξια οφικιάλοι (άρχοντες) της Μεγάλης Εκκλησίας.
Ακούστε λοιπόν την αργή Δοξολογία σε ήχο πλ.του β' και μέλος τού Γεωργίου Βιολάκη.Την ψάλλουν ατόφια και με καθάριες φωνές.Την εγγραφή έκανε φυσικά ο φίλος μου Γιάννης,που ισοκρατεί μάλιστα στό δεξιό αναλόγιο.
Γιάννη νά είσαι καλά και να έχεις την υγειά σου για πολλά χρόνια ακόμα,ανάμεσα σε όλους εμάς τους ψαλτόφιλούς σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες