Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο Χάρακα Πάρνωνος


Σήμερα του Αποστόλου Ιωάννη του Θεολόγου, έψαλλα σε εκκλησάκι που τιμάται επ' ονόματι τού σπουδαίου αυτού Αποστόλου της αγάπης.
 Το εν λόγω Εκκλησάκι βρίσκεται στο πουθενά ανάμεσα σέ άγρια βουνά και βλάστηση λίγο έξω από το ορεινό και απομονωμένο αλλά πολύ όμορφο χωριό του Πάρνωνα τον Χάρακα.
Κτίσθηκε πρίν αρκετά χρόνια,επειδή όπως αναφέρουν οι τοπικές παραδόσεις, βρέθηκε εκεί μία εικόνα του Ιωάννου του Θεολόγου πού αρχικά ήταν στις Σπέτσες.Και μάλιστα την πρώτη φορά πού επεστράφει στις Σπέτσες επανευρέθει πάλι εκεί στο ίδιο σημείο.Γι αυτό και κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια προσέρχονται αρκετοί Σπετσιώτες προσκυνητές.
Πίσω από την εκκλησούλα έχουν κτισθεί κελάκια γιά να διανυκτερεύουν οι προσκυνητές.Μάλιστα ένα είναι ειδικά γιά τον Δήμαρχο Σπετσών.
Στο τέλος της Λειτουργίας γίνεται και αρτοκλασία εξωτερικά.Λειτούργησε ο καταγόμενος από τον Χάρακα σεβάσμιος δραστήριος και φιλόμουσος Αρχιμανδρίτης π.Γεράσιμος Πετρολέκας, που είναι εφημέριος και προϊστάμμενος του καθεδρικού Ιερού Ναού Μολάων,μαζί με τον εφημέριο του Κυπαρισίου π.Χαράλαμπο.Ηταν μία πολύ ωφέλιμη έξοδος πρός την υπέροχη  Λακεδαιμόνια φύση και τον Πάρνωνα.
Τόγραψα τούτο το οδοιπορικό γιά τον εγγονά μου.Που είναι βαπτισμένος Ιωάννης-Θεολόγος.
Βοήθειά μας και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες