Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Δύναμις Τρισαγίου Ηχος Β-Γ.Κρητός. Ερμηνεία:Δημ.Νεραντζής-Παν.Τζανάκος

Τό έτος 1999 είχα την χαρά αλλά και την πολύτιμη εμπειρία να ψάλλω γι ακόμα μία φορά αριστερά (είχα ξαναψάλλει σε πανήγυρη στην μυροβόλο Χίο) στον λίαν αγαπητό φίλο Αρχοντα Πρωτοψάλτη κ.Δημήτριο Νεραντζή. Ενός εκ των τελευταίων εν ζωή Ψαλτών που φέρουν "εν τω ψάλλειν" την αύρα των παλαιών σπουδαίων ερμηνευτών.
Είχε ψάλλει καλεσμένος από μένα και τούς δύο φίλους και λάτρεις της Ψαλτικής Γιάννη Παπαχρίστου και Γιάννη Γεωργαντίδη στην Εκκλησία στην οποία τότε ήμουν Πρωτοψάλτης στην Ευαγγελίστρια Ν.Ερυθραίας.
Βρισκόταν στην Αθήνα εκείνες τις μέρες από την Τήνο όπου διέμενε,γιά να παρουσιάσει ένα βιβλίο του με τίτλο "Συμβολή στην ερμηνεία τού Εκκλ.μέλους".
Θυμάμαι ψάλλαμε πολύ ωραία κλασικά μέλη. Είχαν προσέλθει πολλοί Ψάλτες -παρ' ότι Κυριακή. Αναφέρω ειδικά τον Σεβαστό Ομότιμο Καθηγητή κ. Γρ. Στάθη, τον αείμνηστο Φραγκίσκο Μανιάτη (λάτρη του Νεραντζή ένεκα Παναγιωτίδη) και τον επίσης αείμνηστο φίλο μου Θ.Βασιλείου πού έκανε την ίδια μέρα στην Μητρόπολη Αθηνών την παρουσίαση τού βιβλίου τού κ.Νεραντζή. 
Από την εν λόγω ακολουθία παραθέτω το δύναμις τού Γ.Κρητός όπως το ψάλλαμε με τον τρόπο της αργής χρονικής αγωγής.
Ωραίες και αξέχαστες Ψαλτοαναμνήσεις.
Εις μνήμην τού λίαν αγαπητού λάτρη της Ψαλτικής και των Ψαλτάδων Φραγκίσκου Μανιάτη πού χθες μάς άφησε πλήρης ημερών χρόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες