Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Εορτή Μεταμορφώσεως 2023-Αγία Ειρήνη Σπάρτης.

Λίγο έξω από την πόλη της Σπάρτης, επί της λεωφόρου με κατεύθυνση τον ιστορικό Μυστρά, στα όρια των οικισμών Μαγούλας και Παλαιολογείου, βρίσκεται ο μικρός λίαν καλαίσθητος ναός της Αγίας Ειρήνης. Είναι ο ναός της ομώνυμης ενορίας της Ι.Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Στον εν λόγω ιερό ναό και στην ενορία, εφημέριος εδώ και περίπου ένα χρόνο, είναι ο παλαιόθεν (από την εποχή που ήμουν Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Σπάρτης), λίαν αγαπητός φίλος πατήρ Νικόλαος Τσέτσεκας. Είναι έγγαμος ιερεύς και μάλιστα πολύτεκνος. Λειτουργεί πολύ προσεκτικά, λιτά και προσευχητικά. Χαίρεσαι ως ψάλτης την συνεργασία μαζί του. Προσέτι είναι και από τα πολύτιμα στελέχη της Μητροπόλεως με υπεύθυνα και πολυσχιδή καθήκοντα.

Είχα την τιμή και την χαρά χθες Κυριακή 6/8/2023, να με προσκαλέσει στον ναό του να ψάλλω όπερ και έγινε. Τελέσαμε μία λιτή αλλά πλήρη και προσεγμένη ακολουθία. Στο τέλος, μετά το "δι ευχών" είπε για μένα επαινετικά σχόλια και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Μετά την ακολουθία στο προαύλιο του ναού παρετέθησαν από τους δραστήριους επιτρόπους και ενορίτισσες τα αγιασμένα σταφύλια και καφές. Διαπίστωσα ότι πρόκειται για μία ενορία μικρή σε πληθυσμό αλλά με ευοίωνο μέλλον και που οι ενορίτες αγαπούν και σέβονται τον εφημέριό τους. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο λειτούργημά του. Από την όλη ακολουθία ηχογράφησα με απλό τρόπο το Δοξαστικό των αίνων στην εκδοχή του αειμνήστου Πρωτοψάλτου της Μεγ.Εκκλησίας Κ.Πρίγγου και το παραθέτω ως ενθύμιον. Και του χρόνου με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες