Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Περιπατητικό μονοπάτι Σπάρτη-Μυστράς....Δυστυχώς ρήμαξε.

Πρό ετών με χρήματα προφανώς κάποιων αναπτυξιακών Ευρωπαϊκών προγραμ- μάτων,  κατασκευάσθηκε ένα πολύ όμορφο κτιστό πέτρινο μονοπάτι-καλντερίμι.Αυτό ξεκινούσε λίγο έξω από την Σπάρτη στον δρόμο πρός Μυστρά και κατέληγε στήν κάτω πύλη του κάστρου.
Ακολουθούσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του πορεία δίπλα από παραπόταμο τού Ευρώτα και περνούσε επίσης μέσα από όμορφες δασικές περιοχές και ένα παλαιό Βυζαντινό εκκλησάκι.
Στην αρχή της κατασκευής του έτυχε θερμής υποδοχής από τους ντόπιους αλλά καί από τους τουρίστες,όπου καθημερινά ειδικά τα καλοκαίρια πολλοί το περιπατούσαν και ως άσκηση αλλά και ως αναψυχή.
Το εν λόγω μονοπάτι δυστυχώς αφέθηκε στην γνωστή νεοΕλλαδική μοίρα του.Εγκαταλείφθηκε, έγινε σκουπιδότοπος και σε μερικά σημεία του παρασύρθηκε από το ποτάμι.
Ουδείς αρμοδιο-υπέυθυνος ασχολείται και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά που ξέρουμε από τόσα άλλα έργα όπως εγκαταστάσεις Ολυμπιακών αγώνων, παλαιά σχολεία σε χωριά κλπ κλπ. Εγινε σκουπιδότοπος και σε μερικά σημεία του παρασύρθηκε από το ποτάμι.
Το θέμα βέβαια μάς αφορά όλους.Αλλά......τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.
Σας παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες γιά του λόγου μου το αληθές.
Θαυμάστε τους [μας]-Δοξάστε τους [μας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες