Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μυστράς-Παλαιολόγεια 2016-Ακόμα μία ψαλτική ανάμνηση.

Και φέτος όπως αρκετά χρόνια τώρα,έψαλλα με ευλογία τού Σεβ/του Μητροπολίτη μας,στον Μητροπολιτικό Ναό του Μυστρά,εκεί όπου ορκίσθηκε ο Κ.Παλαιολόγος. Ορθρου βαθέος βρεθήκαμε με φίλους και βοηθούς,στην είσοδο τού Κάστρου.
Μεγάλη κούραση αφού από ώρα 06.45 στο ψαλτήρι.Ορθρος,Αρχιερατική Θ.Λειτουργία και μνημόσυνο γιά τον Παλαιολόγο και τούς πεσόντας.Εν συνεχεία Τρισάγιο στον ανδριάντα.Μάς πήρε 12 το μεσημέρι.Αλλά πάντα αυτά τα μέρη σε γεμίζουν ενέργεια και ευθύνη.
Σε μία φωτό φαίνεται μία γιαγιούλα. Είναι μία Μυστριώτισσα γεννημένη μέσα στο κάστρο πρίν ερημωθεί από κατοίκους πριν χρόνια (μία από τις πλέον άστοχες κρατικές ενέργειες αφού έμειναν μόνο χαλάσματα) η οποία κάθε χρόνο χαράματα ανεβαίνει με τα πόδια από τον έξω Μυστρά ως απόγονος. 
Της χαρίσαμε και φέτος όλη την μουσική προσπάθειά μας.Περισσότερες φωτό και ρεπορτάζ στο σάϊτ της Μητροπόλεώς μας στην ιστοδιεύθυνση:

Παραθέτω και ένα μικρό σημερινό οπτικο/ηχητικό ενθύμιο από τον Μητροπολιτικό Ναό τού Αγίου Δημητρίου Μυστρά.Δύο τροπάρια από την Γ ωδή τού Κανόνος τού Πάσχα.Μέσα στην σιγαλιά τού πρωϊνού,με τα αηδόνια απ έξω να μας σιγοντάρουν και τον δικέφαλο αετό στο δάπεδο να προκαλεί μνήμες.
Πρίν πλακώσουν φρουροί τουρίστες και παρατρεχάμενοι.
Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες