Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Μνημόσυνον κυρ Θρασ.Στανίτσα.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την εκδημία του αειμνήστου Αρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.Ε κυρ Θρασυβούλου Στανίτσα, κλιμάκιο της χορωδίας τού  εν Αθήναις Συνδέσμου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως, προσήλθε στην Κ-Πολη προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του αειμνήστου Πρωτοψἀλτου με δύο μνημόσυνα. Το ένα Λειτουργικό και το άλλο πνευματικό.
Το Λειτουργικό μνημόσυνο έγινε σήμερα Σάββατο πρωί στον ιστορικό και περίλαμπρο Ιερό Ναό της Παναγίας Πέραν. Χοροστάτησε και Λειτούργησε ο μουσικώτατος και εκ της ψαλτικής οικογένειας προερχόμενος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ.Γερμανός, Αρχιερ. Προϊστάμμενος της περιφέρειας Σταυροδρομίου. Εψαλλαν μέλη της χορωδίας σε δύο χορούς.Τον δεξιό χορό διηύθυνε ο Αρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μ.Ε κυρ Δημοσθένης Παϊκόπουλος, χοράρχης πολλά χρόνια της χορωδίας του Συνδέσμου και τον αριστερό ο Πρόεδρός του κ.Σταμάτης Κίσσας.
Επέλεξαν συνθέσεις του αειμνήστου ή μέλη που συνήθιζε να ψάλλει.Αντί κοινωνικού εψάλη ο άμωμος κατά τα ειωθότα και στο τέλος τελέσθηκε το μνημόσυνον.
Μετά την ακολουθία παρετέθη από τους υπευθύνους του ναού στην ειδική αίθουσα μικρή δεξίωση όπου γλαφυρά τόσον ο Σεβασμιώτατος,όσον και όσοι τον είχαμε γνωρίσει θυμηθήκαμε και είπαμε πολλά γιά τον αείμνηστο.
Χάρηκα που είδα μετά από καιρό αγαπητούς συναδέλφους και ιδιαίτερα τον σεβαστό και λίαν αγαπητό μου κυρ Δημοσθένη.
Πέραν των φωτό,παραθέτω και σε βίντεο το Αξιον εστίν σε ήχο Α' του κυρ Μιχαλάκη Χ"θανασίου, που τακτικά έψαλλε ο κυρ Θρασύβουλος.
Το πνευματικόν μνημόσυνον θα γίνει σήμερα το βράδυ με συναυλία της χορωδίας και σχετικές ομιλίες. Να έχουμε την ευχή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες