Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Θεοφάνεια στα Ψωμαθειά.

Τα φετεινά Θεοφάνεια ήταν πολύ διαφορετικά γιά μένα. Αφ'ενός γιατί τα εόρτασα ως Πρωτοψάλτης στην Κ/Πολη και στον ιστορικό και περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Κων/νου Υψωμαθείων.

Αφ'ετέρου γιατί μετά από εξήντα πέντε χρόνια,έγινε η κατάδυση του Σταυρού στα νερά της θάλασσας της περιοχής.
Χοροστάτησε στον Ορθρο και εν συνεχεία λειτούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος που είναι και ο Αρχιερατικός επόπτης της περιφερείας Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας.
Μετά την Θ.Λειτουργία και την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων όλοι υπό τον Σεβ/το μεταβήκαμε στην παραλία όπου η πύλη Narlikapi και εκεί μετά την σχετική ακολουθία, έγινε η ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα. Μάλιστα υπήρξαν και κολυμβητές που τον ανέσυραν.
Και κατά την ακολουθία των Θεοφανείων στον Αγιο Κων/νο, αλλά και κατά την κατάδυση του Σταυρού στην παραλία υπήρξαν αρκετοί πιστοί διαφόρων εθνικοτήτων.
Κατά την επιστροφή στον ιερό ναό, όλοι περάσαμε έξω από την ιστορική και περίφημη Μονή Στουδίου και νοιώσαμε -οι εν ουρανώ πλέον- αμέτρητοι και ακοίμητοι Στουδίτες Μοναχοί, να μάς ευλογούν.
Παραθέτω σε βίντεο το Δόξα των αίνων της εορτής,στο μέλος του Πέτρου Λαμπαδαρίου και κατά την εκδοχή του Πρωτοψάλτου Κων.Πρίγγου,όπως το έψαλλα και άνευ μεγαφώνων.Και του χρόνου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες