Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Παρουσίαση νεοεκδοθέντος βιβλίου.

Ενα νέο βιβλίο εκδόθηκε αυτές τις μέρες με τίτλο ΠΕΤΡΟΣ ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ. Το συνέγραψε ο φίλος και μαθητής μου στα ψαλτικά Ευάγγελος Θεοδώρου. Είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδίδεται επίσημα από εκδοτικό οίκο. Ασφαλώς από τον τίτλο αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι αφορά στον μεγάλο μελοποιό της ψαλτικής Πέτρο (1730-1778) που εχρημάτισε και Λαμπαδάριος (αριστερός ψάλτης) του Πατριαρχείου Κων/λεως και ο οποίος είχε καταγωγή από την Λακεδαίμονα.
Πρόκειται γιά μία μυθιστορηματική βιογραφία γραμμένη με πολύ όμορφο λυρικό και ρομαντικό τρόπο, αλλά και με παράθεση πολλών ιστορικών και εν πολλοίς άγνωστων στοιχείων και γιά τον Πέτρο και για την τότε εποχή, τόσο στην Λακεδαίμονα όσο και στην Κων/πολη. Γενικά πρόκειται γιά ένα βιβλίο που μπορεί να το διαβάσει ευχάριστα και με αμείωτο ενδιαφέρον κάθε ένας και ας μην έχει σχέση με την μουσική ή την ψαλτική.
Η πρώτη παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 15/2/2019 και ώρα 18.30, στο μέγαρο του Πνευματικού Κέντρου Κων/πολιτών, οδός Δημ.Σούτσου 46, Αμπελόκηποι Αθήνα και θα είμαι ένας εκ των παρουσιαστών. Ενα άλλο στοιχείο που με συγκίνησε ιδιαίτερα είναι ότι το βιβλίο ο συγγραφέας το αφιέρωσε σε μένα,κάτι ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό. Κοστίζει 18 ευρώ (στην παρουσίαση 15). Ειλικρινά αξίζει και τον κόπο και το κόστος.
Καλή αντάμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες