Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πανήγυρις Αγ.Κυριακής Κοντοσκαλίου Κων/λεως 2022.

Την τρίτη κατά σειράν πανήγυρη του περίλαμπρου ιερού ναού της Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου (Cum Kapi) Κων/λεως, είχα την ευκαιρία να ζήσω και φέτος ως Πρωτοψάλτης αυτής της περιφέρειας. Γιά τον εν λόγω ιερό ναό έχω ξαναγράψει τόσον  Ε Δ Ω γενικά, όσον και για την πανήγυρη του 2018 Ε Δ Ω. Ολες οι ακολουθίες της πανηγύρεως τελέσθηκαν με λαμπρότητα και με προσέλευση πιστών και από την Πόλη και από την Ελλάδα παλαιών  Κοντοσκαλιανών, ειδικά την κύρια ημέρα της εορτής.

Αφ' εσπέρας τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Αρχιερατικού επόπτη της περιφέρειας Σεβ/του Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ.Μαξίμου. Από τον εσπερινό παραθέτω ως ενθύμιον ένα μικρό βίντεο με το "Φως ιλαρόν.

Την ημέρα της εορτής προσήλθε και χοροστάτησε -όπως κάνει κάθε χρόνο- ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης με της Πατριαρχική ακολουθία του. Προσήλθαν και οι Πατριαρχικοί Ψάλτες πλήν του Πρωτοψάλτου λόγω αδείας του. Από την ακολουθία παραθέτω σε βίντεο τον Απόστολο της ημέρας, όπως τον ανέγνωσα εγώ.

Μετά την απόλυση στην μεγάλη αίθουσα της Κοινότητος παρετέθη δεξίωση και έγιναν οι κατ' έθος σχετικές προσφωνήσεις. Περισσότερα καθώς και βίντεο με όλη την ακολουθία του Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας σε ιστοσελίδα με ειδήσεις από το Οικουμενικό Πατριαρχείο  Ε Δ Ω.

Η εορτή έκλεισε με εόρτιο γεύμα που παρέθεσε η Κοινότητα και ο αγαπητός πρόεδρος αυτής κ.Χονδρόπουλος σε εστιατόριο της περιοχής. Μία ακόμη πανήγυρις μιάς ιστορικής και  πάλαι ποτέ πολυπληθούς Κων/πολίτικης κοινότητας θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας. Και του χρόνου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες