Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση βιβλίου γιά τον Θεοδωρουπόλεως Γερμανό.

Χθες το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σισμανογλείου μεγάρου του Προξενείου μας εδώ στην Κων/πολη, έγινε η πρώτη παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου γιά έναν εξαιρετικό Αρχιερέα τον αείμνηστο Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανό.
Η παρουσίαση έγινε παρουσία του Πατριάρχου, πολλών Αρχιερέων, βουλευτών απ την Ελλάδα που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Κ/πολη γιά την θρονική εορτή (μεταξύ αυτών και ο συμπατριώτης βουλευτής Λακωνίας κ.Δαβάκης), της Γενικής προξένου και πολλών ομογενών και επισκεπτών.
Την πρωτοβουλία γιά την έκδοση του βιβλίου που έχει τίτλο "Μνήμη Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού-Μαρτυρίες Εωρακότων", είχε η Ιερά Μητρόπολη Δέρκων υπό τον σεβαστό και λίαν αγαπητό Μητροπολίτη της κ.κ Απόστολο και τους συνεργάτες του. 
Επειδή όταν είχε κοιμηθεί ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γερμανός, τον οποίο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω, είχα γράψει ένα μικρό άρθρο σε μία ανάρτησή μου  Ε Δ Ω , μού ζητήθηκε από τους υπευθύνους έκδοσης να συμπεριλάβουν στο βιβλίο αυτό το άρθρο και να συμμετάσχω στην παρουσίαση, κάτι που βέβαια αποτελεί εξαιρετική τιμή γιά μένα. 
Την ευθύνη παρουσίασης του βιβλίου είχε ο καλός και αγαπητός φίλος Δρ.Αντώνιος Χατζόπουλος, που είναι και οφφικιάλος της Μεγ.Εκκλησίας. Πέραν εμού ήταν ακόμη άλλοι τρείς παρουσιαστές. Λεπτομέρειες της όλης εκδήλωσης καθώς και την ομιλία του Πατριάρχου, όποιος επιθυμεί μπορεί να βρεί σε σχετική ανάρτηση Ε Δ Ω . Το νεοεκδοθέν βιβλίο στο τέλος διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους όσοι είχαν προσέλθει. 
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την Αβραμιαία φιλοξενία του σεβαστού Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ.κ.Αποστόλου, ενός γέννημα θρέμμα Ρωμιού, σε όλους εμάς τους παρουσιαστές του βιβλίου, όπου και μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, απόψεις και να πληροφορηθούμε πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα περί της Πόλης. 
Ως μνημόσυνο αυτού του πολυσέβαστου ιερωμένου που παρ' ότι τον γνώρισα στα δύο τελευταία χρόνια τής ζωής του γηροκομούμενο και σε αναπηρικό καροτσάκι ή κλινήρη, αλλά τόσο πολύ με εντυπωσίασε η προσωπικότητά του και η γαλήνη του, παραθέτω κατωτέρω σε βίντεο την δική μου εισήγηση γιά το βιβλίο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες